موتور های جست و جوی گوگل چگونه کار میکنند؟
به این فکر کنید که چقدر و چرا از گوگل یا سایر موتورهای جستجو برای یافتن محصولات یا اطلاعات استفاده می کنید. همانطور که مقاله خود را آغاز می کنیم، سوال اصلی که باید بپرسیم این است که “موتورهای جستجوی گوگل چگونه برای دسته بندی وب سایت ها و ارائه آنها در نتایج به جستجوگران کار می کنند؟” برای اکثر جستجوها، این امر می تواند با استفاده از تکنیک های SEO برای افزایش دید در نتایج جستجو و افزایش ترافیک جستجو در وب سایت ما به دست می آید.
بهینه سازی سایت برای سئو
به عنوان یک بازاریاب دیجیتال، دانستن اینکه چگونه میتوانید برند، وبسایت یا شرکت خود را توسط جستجوگران پیدا کنید، یک مهارت اصلی است و درک اینکه چگونه سئو در حال تکامل است، شما را در صدر بازی نگه میدارد. با این حال، در حالی که سئو اغلب به روش های کوچک تغییر می کند، اصول کلیدی آن تغییر نمی کند. از زمانی که گوگل در اواخر دهه ۱۹۹۰ وارد صحنه شد، میتوانیم سئو را به سه بخش تقسیم کنیم:
۱- بهینه سازی فنی
۲- بهینه سازی روی صفحه
۳- بهینه سازی خارج از صفحه
بهینه سازی فنی فرآیند تکمیل فعالیت هایی در سایت شما است که برای بهبود سئو طراحی شده اند اما به محتوا مرتبط نیستند. اغلب در پشت صحنه اتفاق می افتد.
بهینه سازی On-Page فرآیندی است برای اطمینان از مرتبط بودن محتوای سایت شما و ارائه یک تجربه کاربری عالی. این شامل هدف قرار دادن کلمات کلیدی مناسب در محتوای شما است و می تواند از طریق یک سیستم مدیریت محتوا انجام شود.
بهینه سازی خارج از صفحه فرآیند افزایش رتبه سایت شما در موتورهای جستجو از طریق فعالیت های خارج از سایت است. این تا حد زیادی توسط بک لینک ها هدایت می شود که به ایجاد شهرت سایت کمک می کند.
الگوریتم موتور های جست و جو گوگل
الگوریتمهای موتورهای جستجو، برنامههای رایانهای هستند که به دنبال سرنخهایی میگردند تا به جستجوگر نتایج دقیقی را که به دنبال آن هستند ارائه دهند. موتورهای جستجو برای یافتن صفحات وب و تصمیم گیری در مورد رتبه بندی برای هر کلمه کلیدی بر الگوریتم ها تکیه می کنند. سه مرحله برای نحوه کار موتورهای جستجو وجود دارد:
۱- خزیدن: کشف مضامین و موضوعات یک وب سایت
۲- نمایه سازی: ثبت صفحه در پایگاه داده یک موتور جستجو که به موضوعات خاصی پیوند دارد.
۳- رتبه بندی: مرتب سازی موقعیت نتایج جستجو بر اساس پارامترهای جستجو و موضوعات مرتبط در پایگاه داده موتور جستجو
خزیدن
موتورهای جستجو خزنده های وب را برای یافتن صفحات جدید و ثبت اطلاعات مربوط به آنها ارسال می کنند. ما گاهی اوقات این خزنده های وب را “عنکبوت” یا “ربات” می نامیم. هدف آنها کشف صفحات وب جدید موجود و همچنین بررسی دوره ای محتوای صفحاتی است که قبلاً بازدید کرده اند تا ببینند آیا آنها تغییر کرده اند یا به روز شده اند.
موتورهای جستجو با دنبال کردن پیوندهایی که قبلاً کشف کرده اند، صفحات وب را می خزند. بنابراین، اگر یک پست وبلاگ دارید و از صفحه اصلی شما پیوند داده شده است، هنگامی که یک موتور جستجو صفحه اصلی شما را می خزد، سپس به دنبال پیوند دیگری برای دنبال کردن می گردد و ممکن است پیوند پست وبلاگ جدید شما را دنبال کند. وبسایتها گاهی به موتورهای جستجو دستور میدهند که برخی از صفحات وب را خزش نکنند تا از فهرست خارج شوند.
نمایه سازی
مرحله دوم نمایه سازی است. نمایه سازی زمانی است که یک موتور جستجو تصمیم می گیرد که آیا از محتوایی که خزیده است استفاده کند یا خیر. اگر یک صفحه وب خزیده شده توسط یک موتور جستجو شایسته تشخیص داده شود، به فهرست آن اضافه می شود. این شاخص در مرحله رتبه بندی نهایی استفاده می شود. هنگامی که یک صفحه وب یا قسمتی از محتوا نمایه می شود، در یک پایگاه داده ذخیره می شود و بعداً می توان آن را بازیابی کرد. اکثر صفحات وب که محتوای منحصر به فرد و ارزشمند ارائه می دهند در فهرست قرار می گیرند. یک صفحه وب ممکن است در فهرست قرار نگیرد اگر:
• سازگار با موبایل نیست
• محتوای آن تکراری در نظر گرفته می شود
• محتوای آن کم ارزش یا هرزنامه در نظر گرفته می شود
• قابل خزیدن نیست
رتبه بندی
مرحله سوم واقعاً مهمترین مرحله است و آن رتبه بندی است. برای هر کلمه کلیدی معینی، موتورهای جستجو نتایج را مرتب می کنند یا رتبه بندی می کنند تا مفیدترین و مرتبط ترین نتایجی را که جستجوگر می توانند پیدا کنند، ارائه دهند. رتبه بندی فقط پس از تکمیل مراحل خزیدن و نمایه سازی انجام می شود. بنابراین هنگامی که یک موتور جستجو سایت شما را خزیده و ایندکس می کند، سایت شما می تواند رتبه بندی شود.اگر با مشکل ایندکس نشدن مطالب سایت در گوگل روبه رو هستید، پیشنهاد میکنم مقاله رفع مشکل ایندکس نشدن مطالب سایت در گوگل را مطالعه کنید.
بیش از ۲۰۰ سیگنال رتبهبندی وجود دارد که موتورهای جستجو برای مرتبسازی و رتبهبندی محتوا از آنها استفاده میکنند، و همه آنها تحت سه ستون سئو قرار میگیرند: بهینهسازی فنی، بهینهسازی درون صفحه و بهینهسازی خارج از صفحه. برخی از نمونههایی از سیگنالهایی که موتورهای جستجو برای رتبهبندی صفحات وب استفاده میکنند عبارتند از: حضور کلمه کلیدی در تگ عنوان، سرعت بارگذاری صفحه وب و شهرت وبسایت.
وجود کلمه کلیدی در تگ عنوان – اینکه آیا کلمه کلیدی یا مترادف آن در صفحه و در برچسب عنوان ذکر شده است.
سرعت بارگذاری صفحه وب – اینکه آیا صفحه وب به سرعت بارگیری می شود و سازگار با موبایل است.
شهرت وب سایت – اینکه آیا صفحه وب و وب سایت برای موضوع مورد جستجو معتبر در نظر گرفته شود.
الگوریتم های گوگل
الگوریتم اصلی جستجوی گوگل مرغ مگس خوار گوگل نام دارد و مسئولیت تصمیم گیری در مورد نحوه سفارش و رتبه بندی نتایج موتورهای جستجو را بر عهده دارد.
گوگل همچنین یک الگوریتم فرعی موتور جستجوی یادگیری ماشینی به نام RankBrain دارد.
اگر RankBrain کلمه یا عبارتی را ببیند که با آن آشنا نیست، از هوش مصنوعی برای درک بهتر آن استفاده می کند.
این امکان را به گوگل می دهد تا با تبدیل کلمات کلیدی به موضوعات و مفاهیم شناخته شده، این پرس و جوها را درک کند، به این معنی که می تواند نتایج بهتری را در موتور جستجو ارائه دهد – حتی زمانی که پرس و جوها غیرعادی هستند.
RankBrain به جای تلاش برای بهترین نتیجه بهینه سازی شده برای کلمات کلیدی، به وب سایت هایی که رضایت کاربر را ارائه می دهند و نتیجه مورد انتظار کاربر را برمی گرداند، پاداش می دهد.
یک استراتژی خوب سئو این است که وب سایت خود را بهینه سازی کنید تا تجربه و رضایت کاربر را بهبود بخشد و از فاکتور رتبه بندی RankBrain بیشترین بهره را ببرید.
بهینه سایت برای کسب بهترین رتبه ها در گوگل
عناوین و توضیحات صفحه را برای کلیک ها بهینه کنید تا زمانی که شخصی جستجو می کند، احتمال کلیک روی مطلب شما بیشتر باشد. نرخ کلیک درصد افرادی است که شما را در گوگل می بینند و سپس به وب سایت شما مراجعه می کنند. میتوانید CTR را با استفاده از CTAها، از جمله مهمترین کلمه کلیدی، و آزمایش با استفاده از براکتها (چون واقعاً کار میکنند) بهینه کنید.
محتوا را برای افزایش زمان ماندن (مدت زمانی که افراد در صفحه میمانند) و کاهش نرخ پرش (درصد بازدیدکنندگانی که تنها پس از مشاهده یک صفحه آن را ترک میکنند) بهینه کنید.
سه فاکتور برتر رتبه بندی گوگل عبارتند از:
۱- پیوندها – اعتقاد بر این است که این مرجع تا حد زیادی به سمت بک لینک و بهینه سازی خارج از صفحه است.
۲- محتوا – این برای بهینه سازی در صفحه اعمال می شود.
۳- RankBrain – زیر الگوریتم موتور جستجوی یادگیری ماشینی گوگل که به سایت هایی که رضایت کاربر را فراهم می کنند پاداش می دهد.